Nieuwe Maakplaats Reigersbos open

Maakplaats Reigersbos is vanaf 6 juli 2017 een feit. Dan wordt het lintje doorgeknipt van de tweede Maakplaats in Amsterdam, bij OBA Reigersbos. En de hele buurt is uitgenodigd om de opening te vieren!

Wat is een Maakplaats?
Elke Maakplaats is een speelkamer voor jonge makers, het is een plek waar ideeën tot leven komen. Leren door te maken, dat is het principe waar Maakplaats op inzet.

Maakonderwijs daagt kinderen uit in het ontwikkelen van hun 21st century skills: zélf ontwerpen, bouwen en aan de slag met nieuwe technologieën. Denk daarbij aan 3D-printers en elektronica, waarmee kinderen, zowel jongens als meisjes, op een laagdrempelige manier hun creativiteit en vaardigheden kunnen ontplooien. Met als ultiem doel: elk kind een uitvinder.

Feestelijke opening
Tijdens de opening laten we de buurt zien wat je allemaal kunt doen in Maakplaats Reigersbos. Kom langs voor een glaasje (kinder)champage en laat je verbazen over wat je allemaal zélf kunt maken met digitale fabricage en nieuwe technologieën. Of vraag onze maker educators Mariëlle en Frank naar het lokale FabSchool-programma.

Liever meteen je handen uit de mouwen steken? That’s the spirit! Bouw bijvoorbeeld je eigen tekenrobot en maak een portret van jezelf met de lasercutter. Er is genoeg te doen voor ouders en kinderen.

Kijk op de website voor meer informatie

maakplaats-021-opening