Over FabSchool

FabSchool heeft als motto: leren door te maken. Door zelf te maken, leer je beter hoe ‘dingen’ en ‘systemen’ in elkaar zitten en kun je zelf creatief aan de slag gaan met technologie. 

Op deze website verzamelen we maakprojecten en verwijzen we naar de plekken waar je de stappen kunt vinden om er zelf mee aan de slag te gaan. Dat kan een filmpje zijn op YouTube of Vimeo, een website, een pdf met plaatjes en tekst of… een zogenaamde ‘Instructable’ op de website Instructables.com.

De FabSchool website kent een indeling in drie categorieën:

  • (Digitale) fabricage
  • Programmeren
  • Elektronica

De website geeft de mogelijkheid om te zoeken in tekst of op trefwoord. Daarnaast zijn er bronnen buiten deze website in zowel binnen- als buitenland te vinden.

Op Instructables.com bestaat (nog) geen Nederlandstalige afdeling. Daarom publiceren we onze eigen instructies daar steeds tweetalig. Af en toe verwijzen we naar Engelstalige versies. Een goede Instructable bestaat uit: duidelijke foto’s, alle benodigdheden en een uitleg in duidelijke stappen.

FabSchool is een initiatief van Waag Society in Amsterdam en Rotslab in Utrecht. Beide organisaties organiseren regelmatig doe-het-zelf maakworkshops. Waag Society doet dit in de Waag op de Nieuwmarkt, met behulp van de digitale machines van Fablab Amsterdam. Rotslab doet dit op locatie met de Rotslab-bus.

CC BY NC
Creative Commons Licentie
FabSchool wordt gepubliceerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Int. Gerefereerd materiaal op websites van derden kan onder een andere licentie vallen.