Goedkope smartphone projector

Shoebox-Projector

Een digitale projector is nog steeds duur. Wij vonden op het internet een goedkope doe-het-zelf manier om beelden van je mobiele telefoon op de muur te projecteren! Het is tamelijk eenvoudig te doen met deze materialen:

  • Schoenendoos
  • Paperclip
  • Mobiele telefoon
  • Vergrootglas
  • Ratelmesje
  • Zwart isolatietape en eventueel zwart papier of spuitbus zwarte verf

De stappen zijn vrij simpel. Je maakt een rond gat in de schoenendoos door de omtrek van het vergrootglas uit te tekenen en uit te snijden. Daarna bevestig je het vergrootglas voor het gat aan de binnenkant van de doos. Maak een houder voor je telefoon, bijvoorbeeld met een paperclip. Je beeld wordt omgedraaid, dus je moet je telefoon eerst zo afstellen dat het beeld horizontaal wordt gespiegeld.

Voor de juiste scherpte-instelling verschuif je de telefoon in de schoenendoos. Voor het beste resultaat moet het natuurlijk wel zo donker mogelijk zijn in de kamer en zet je de helderheid van je beeldscherm op maximaal.

De (Engelstalige) handleiding staat hier. Een video kun je hier vinden.