FabSchoolino

Wil je je eigen creatieve elektronicaproject vanaf nul beginnen? Neem een Fabschoolino en ga direct aan de slag met solderen, programmeren en spelen! Elektronica, programmeren en creativiteit, samen in één klein doosje.

Stap 1: solderen
Het begint met het in elkaar solderen van je Fabschoolino. Eenmaal in elkaar gezet kun je met de andere onderdelen bijvoorbeeld een afstandsbediening maken of sensorprojecten die werken met licht en geluid; robots; draagbare elektronica — wat je maar kunt bedenken, eigenlijk! Op fabschoolino.waag.org kun je voorbeeldinstructies vinden (onder de noemer “Instructables”), die je stap-voor-stap begeleiden in het maakproces.

Stap 2: programmeren
Op fabschoolino.waag.org kun je ook de code voor je projecten vinden en de manier waarop je deze kunt uploaden naar je eigen Fabschoolino. Maar dat is natuurlijk nog maar het begin. Het wordt pas leuk als je de code aanpast, of nog beter, zelf gaat schrijven!

Stap 3: gebruiken
De Fabschoolino is goed in het aansturen van sensors (zowel aanwijzingen versturen naar de sensor, als het uitlezen van de signalen). Zo zit er een sensor bij die afstand kan bepalen. Het zogenoemde ‘breadboard’ (het witte gaatjesbord) dat bij je Fabschoolino hoort, wordt in veel gevallen gebruikt om schakelingen te maken en prototypen te bouwen.

Wie wil er nu niet zijn eigen robot maken? Nu kun je er eentje programmeren die niet tegen de muren opbotst, omdat je hem sensor-ogen hebt gegeven. Maar misschien wil je dat je robot je deur bewaakt? Of je favoriete liedjes speelt? Of oplicht als het donker wordt? Omdat de Fabschoolino in wezen een Arduino is, kun je zo’n beetje elk Arduino-gebaseerd project dat je online kunt vinden zélf maken.

Nu te koop op fabschoolino.waag.org

fabschoolino-1