Maakweek

Platform Maker Education organiseert in samenwerking met Mediawijzer.net een campagne voor meer maakonderwijs in Nederland. En jij kunt meedoen!

ABC van het Maken film + website
We lanceren op 16 mei een campagnefilm waarin jongeren zélf het gehele alfabet fabriceren met allerlei bijzondere maaktechnieken. Iedereen die na het zien van de film direct aan de slag wilt kan terecht op abcmaken.nl (nog niet online), deze website wordt een visueel woordenboek dat je wegwijs maakt in de wondere wereld van het maken. Word je al nieuwsgierig?

Organiseer een maakactiviteit tussen 22-28 mei
Wil je ook een maakactiviteit organiseren? Laat je inspireren door bestaande projecten. Maak bijvoorbeeld een Automata, Bristlebot of papieren circuit. Alle events worden opgenomen in de agenda op de website van ABC van het Maken.

Doe mee met ABC van het Maken

Deel vanaf 16 mei jouw meest fantastische legocreatie, zelfgemaakte robot, mislukte soep, geniale muziekstuk, geprogrammeerde app, zelfgefabriceerde meubels en alles daar tussen in, onder de hashtag #watmaakjij. Ken jij andere makers? Nodig hen uit hetzelfde te doen. Zo laten we samen zien dat iedereen een talent voor maken heeft.

ABC-maken-organiseer