Internet in de klas

debaasopinternet

Hoe kan een Snappchatbericht van de ene telefoon naar de andere telefoon komen? Waar komt je internetverbinding eigenlijk vandaan? En waarom hoef je bijna nooit voor een app of site te betalen? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die in het onderwijsprogramma De Baas Op Internet behandeld worden, bestaande uit zes online modules die kosteloos te downloaden zijn. Het heeft als doel de kennis over het het internet te vergroten en van jongeren bewustere internetgebruikers te maken.

De doelgroep beslaat groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van de middelbare school. Het programma kan op scholen, maar ook in bibliotheken en maker spaces worden aangeboden. Onderwerpen die aan bod komen zijn de machtsstructuren van internet, het belang van privacy, algoritmes, data, cookies, trackers en encryptie.

Meer informatie op debaasopinternet.nl