Over FabSchool

FabSchool heeft als motto: leren door te maken. Door zelf te maken, leer je beter hoe ‘dingen’ en ‘systemen’ in elkaar zitten en kun je zelf creatief aan de slag gaan met technologie. 

Het naschoolse activiteitenprogramma FabSchool vindt plaats bij de Maakplaatsen van de OBA in Amsterdam. Hier zijn 3D-printers, lasersnijders, vinylsnijders en andere machines beschikbaar voor mensen om hun eigen ideeën te realiseren. Over een periode van drie jaar worden in diverse wijken Maakplaatsen geopend bij de OBA. Kijk op website van Maakplaats 021 voor meer informatie.

Op deze website verzamelen we leuke maakprojecten en verwijzen we naar de plekken waar je de stappen kunt vinden om er zelf mee aan de slag te gaan. Dat kan een filmpje zijn op YouTube of Vimeo, een website, een pdf met plaatjes en tekst of… een zogenaamde ‘Instructable’ op de website Instructables.com.

De FabSchool website kent een indeling in drie categorieën:

  • (Digitale) fabricage
  • Programmeren
  • Elektronica

De website geeft de mogelijkheid om te zoeken in tekst of op trefwoord. Daarnaast zijn er bronnen buiten deze website in zowel binnen- als buitenland te vinden.

FabSchool is een initiatief van Waag in Amsterdam en Rotslab in Utrecht.

CC BY NC
Creative Commons Licentie
FabSchool wordt gepubliceerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Int. Gerefereerd materiaal op websites van derden kan onder een andere licentie vallen.